Praktijk De Ommekeer - Methodes
Praktijk De Ommekeer - Voetreflexologie en Quantum-Touch® therapie
 
De behandelmethodes:


Nimis Spirituele Healing®

De Nimis Spirituele Healing Method® bevrijdt je van ziekte, stress, ongewenste emoties, het verleden, omdat het op de oorzaak van het probleem en niet op het gevolg heelt. Het heelt de klacht tot op het diepste niveau van dat probleem, ongeacht wat het is of waar het vandaan kwam.

Link:http//www.nimis.nl 
 
Quantum Touch  
 
"Quantum Touch is een veelbetekenende doorbraak in heling door middel van je handen… een essentiële en onschatbare techniek voor ieder mens, therapeut of leek." 
 
 • De therapeut focust doormiddel van eenvoudige ademhaling en lichaamconcentratie technieken op versterking van de levenskracht energie. Deze energie wordt ook wel Prana, Chi, Manna of Ki genoemd. 
   
 • Als de therapeut een hoog trillingsveld rondom de “zere plek” creëert, zal de cliënt door het proces van resonantie en aanpassen op een natuurlijke wijze op deze hogere trilling mee gaan trillen, zodat de zelfgenezingskracht (de biologische intelligentie) zijn werk kan doen, hoe en waar dan ook in het lichaam dit nodig is. (Vergelijk een piano die een g-snaar aanslaat, waarbij een gitaar die erbij staat gaat resoneren.) 
   
 • Bij Quantum Touch is het opmerkelijk dat de pijn “gaat lopen”. Feedback van de cliënt wordt hierbij gevraagd. Dit maakt de behandeling zo efficiënt mogelijk. 
  De pijn verplaatst zich totdat het uit je lichaam verdwenen is. 
 
Quantum Touch wordt als aparte behandeling gegeven maar wordt door mij ook geïntegreerd gebruikt bij een voetreflex behandeling of aan het einde van de behandeling om het zelfgenezend vermogen van het lichaam extra energie te geven.
 
Het meest spectaculaire van QuantumTouch is de techniek waarbij het wervels en botten als het ware in hun oorspronkelijke, gewenste stand terugglijden. 
 
Zie voor foto's en meer informatie onderstaande links
 
Link :
 
Quantum-Allergy 

Quantum-Allergy is een methode waarmee snel, eenvoudig en effectief allergieën, intoleranties en andere verstoringen opgelost kunnen worden, om zo het lichaam in optimale balans te brengen. 
 
Hierbij maak ik gebruik van de spiertest om zo snel inzicht te krijgen in de verstorende factor(en) op het lichaam. Dan wordt door middel van balans- en ademhalingstechnieken, visualisaties en massage het lichaam als het ware 'gereset'. Zodat het lichaam weer normaal gaat reageren op datgene wat als verstoring wordt/werd gezien. Het immuunsysteem wordt aangespoord om weer te werken zoals het hoort te werken en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt versterkt. 
 
Een verstoring kan elke interne of externe prikkel zijn die een verzwakkend effect heeft op het lichaam. 
Er kunnen verstoringen zijn in de lichaamseigensystemen, zoals bijvoorbeeld het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, immuunsysteem, etc. Voeding kan verstoringen geven, maar ook omgevingsfactoren zoals het weer, straling van apparatuur, etc. Ook emoties of bepaalde relaties kunnen een verzwakkend effect hebben op het lichaam. 
 
Quantum-allergy is voor een ieder met allergieklachten, hooikoorts, darmklachten, hoofdpijn, vage klachten, vermoeidheid, spierklachten, reuma, astma, longklachten, eczeem, ADHD, concentratiestoornissen ..... en elke andere fysieke en emotionele klacht die je kunt bedenken. Ook bijwerkingen van reguliere medicatie kunnen door deze methode enorm afnemen.  
 
Om het lichaam in optimale balans te brengen, is een veranderd voedings-, bewegings- en gedragspatroon vaak van belang. Indien het lichaam in balans is, is dit daarna ook eenvoudiger als nieuwe leefstijl vol te houden. 
 
Ernstige verstoringen, allergieën met anafylactische reacties (verlies van bewustzijn) behandel ik niet

Quantum Share

Als er een hardnekkige klacht overblijft of er geen verandering in een klacht optreedt, dan kan er gewerkt worden met de inspiratie vanuit Quantum-Share mindmaps, waarin heel veel kennis vanuit verschillende methodes is vastgelegd.
Indien via Quantum-Share wordt behandeld, dan wordt via mindmaps (gestructureerde lijsten) en spiertesten getest welke trillingen verstorend werken waardoor het zelfgenezend vermogen wordt verstoord. Hierbij kan gedacht worden aan diverse lichaamssystemen, kleuren, frequenties, het verleden, etc. Gevonden verstoringen worden direct gereset via de eerder genoemde rugbehandeling. Eventuele emoties of negatieve ervaringen uit het verleden kunnen ook gereset worden, waarbij het NIET nodig is om het thema hardop te benoemen. 

Voetreflexologie
 
Wat is voetreflexologie?
 
Voetreflexologie of voetreflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden door Egyptenaren, Indianen en Chinezen werd toegepast. Men gaat hierbij uit van het principe dat op de voeten reflexzones liggen die corresponderen met organen, klieren, gewrichten en andere delen van het lichaam. Door het masseren van deze zones kunnen blokkades, die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven, waardoor het lichaam weer in balans wordt gebracht. Door regelmatig een voetreflexbehandeling te ondergaan wordt het lichaam als het ware gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen. Het ontdoet zich van afvalstoffen en krijgt (nieuwe) energie. Voetreflexologie werkt stressverlagend, ondersteunend bij bijv. overspannenheid of burn-out en behaalt goede resultaten bij RSI, hoofdpijn/migraine, rugklachten, reuma, darm-/spijsverterings-klachten, hormonale verstoringen, menstruatieklachten, vermoeidheid etc. Het is geschikt voor iedereen. Ook klachten bij kinderen zoals onrust, slecht slapen, huidproblemen  enz, zijn goed te behandelen.
  
Behandelingscyclus

Afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten worden de eerste vier behandelingen met tussenpozen van 1 week gegeven. Daarna is het raadzaam om geleidelijk af te bouwen met tussenpozen van 2 weken.

Wanneer voetreflex?
 
Wanneer kan voetreflex heilzaam zijn?
 • Ter ontspanning
 • Slaapstoornissen
 • Stress en depressie
 • Hoofdpijn
 • Spier en gewrichtspijn
 • Chronische klachten
 • Menstruatiepijn
 • Vocht vasthouden
 
Dit zijn slechts een aantal voorbeelden.
 
Zijn er bijwerkingen?
 
Vlak na de behandeling:
 • Op wolken lopen
 • Blijheid en ruimte voelen
 • Duizeligheid
 • Een energiek gevoel (bergen kunnen verzetten)
 • Loomheid ( lekker lui willen liggen)
 
Uren tot dagen na behandeling:
 • De urine is donkerder (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam)
 • Oude kwalen kunnen tijdelijk terugkomen om daarna te verdwijnen
 • Meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, witte vloed etc)
Wat er ook gebeurt, het is allemaal goed want het wil zeggen dat er iets in gang is gezet.
 
Type behandelingen:
 
Therapeutische voetreflexzonebehandeling
Tijdens het intakegesprek bespreken wij samen de klacht en wat het doel is op korte termijn. Bij iedere behandeling worden beide voeten volledig behandeld om er zeker van te zijn dat de oorzaak wordt aangepakt en niet slechts de symptomen. Afhankelijk van de duur van de klacht en de reacties op de behandeling, wordt er na een paar behandelingen geëvalueerd. Er wordt bekeken of het korte termijn doel is gehaald en hoe u de behandelingen heeft ervaren.
Tijdens de behandeling gebruik ik een olie waarin etherische oliën zijn verwerkt. Dit zijn essentiële oliën die een positieve invloed hebben op het lichaam. Het zijn 100% natuurlijke producten die net als de behandeling het zelfhelende vermogen van de mens stimuleren. De voetreflextherapie bestaat uit meerdere behandelingen. Het aantal hangt af van de klacht en hoelang deze al bestaat. 
Het effect of resultaat van een behandeling is in het algemeen na drie of vier behandelingen merkbaar. Duur circa: 60 minuten.
 

 
 

 VOETREFLEXMASSAGE VOOR BEDRIJVEN


 
De basis voor voetreflextherapie is de afspiegeling van het totale lichaam op de voeten. Met andere woorden: alle organen, botten, zenuwen en weefsels in het lichaam hebben een reflexpunt op de voeten.
 
 
In korte sessies van 15/20 minuten geef ik uw personeel een heerlijke, ontspannende voetreflexmassage. Deze voetreflexmassage voorkomt stress en werkt ontspannend waardoor uw personeel na de behandeling als herboren terugkeert op de werkvloer. Verder helpt voetreflex-therapie mee om emotionele- en lichamelijk blokkades in het lichaam op te heffen.
 
Waarom voetreflextherapie/massage binnen uw bedrijf:
 
• Werkt stressverlagend.
• Geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing.
• Werkt preventief.
• Helpt bij rug-, schouder- en nekklachten, RSI, hoofdpijn/migraine,  
  reuma, darmproblemen, ...pms, astma etc.
• Werkt ondersteunend bij overspannenheid en burn-out.
• Verhoogt werkprestaties en dringt het ziekteverzuim terug.
• Is fiscaal aftrekbaar.
.  Vraag uw Arbo-functionaris naar de mogelijkheden.
 
De frequentie voor preventieve massages is 1 keer per 4 weken. Het is echter ook mogelijk op incidentele basis deze prettige ervaring te ondergaan. Tevens is er de mogelijkheid voor een uitgebreidere, therapeutische behandeling. Gun uw personeel deze heerlijke manier van ontspannen en masseren.
 
U kunt de voetreflexmassage ook gebruiken op incidentele basis, bijvoorbeeld na de afsluiting van een drukke periode in uw bedrijf of als presentje voor collega's (verjaardagen, geboorte, jubilea, kerst). Praktijk De Ommekeer heeft een leuke cadeaubon voor alle behandelingen en voor elk bedrag.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tarief voor bedrijven:
 
Ik maak graag een offerte voor u.
 
Offerte op aanvraag.
KvK: 30252229
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint