top of page
Ontwerp zonder titel (34).png

Geboorteverhaal

Meer inzicht in je gedrag als ondernemer en de weg voor je bedrijf vrij maken, door je geboorteverhaal in kaart te brengen.

Eén van de reden waarom je voor het ondernemerschap hebt gekozen is waarschijnlijk het ervaren van VRIJHEID.
De mogelijkheid om zelf je klanten te kiezen, zelf je uren te regelen, je aanpak zelf te bepalen en volledig in overeenstemming met je eigen missie te kunnen werken.
Misschien zijn er wel zaken uit een vorige job waar je tegenaan liep, waarvan je hoopt dat je ze als zelfstandige achter je kan laten.
Maar is dat wel zo?

Sommige gebeurtenissen en situaties lijken zich keer op keer te herhalen of als een boomerang steeds terug te komen.
Zo kan het zijn dat je het gevoel had niet gezien te worden op je 'oude' job. Dat zal vast wel aan je baas of collega's gelegen hebben.
Tot blijkt dat het ook als zelfstandige niet evident voor je is om je plek in te nemen.
Hetzelfde patroon laat zich in een ander jasje zien.

Kennis van het systemisch gedachtengoed in combinatie met geboortepsychologie leert ons dat je minder vrij bent dan je denkt.


 

_lokanova (20).png
_lokanova (18).png

Je laten zien

De hele periode van jij als eicel, tot de bevruchting en de periode daarna heeft invloed op je zichtbaarheid. Hoe was de reactie van je moeder dat eerste moment dat ze haar zwangerschap ontdekt? Hoe heeft ze de zwangerschap beleeft?

_lokanova (17).png

Eerste kennismaking

Hoe is de geboorte verlopen? Ben je ongeveer op de uitgerekende tijd geboren, te vroeg of te laat? Is alles vlot verlopen of werden er hulpmiddelen gebruikt? Hoe ben jij op deze wereld gekomen en wat was je eerste kennismaking met deze aardse omgeving?

_lokanova (19).png

Landen

Kon jij meteen na de geboorte op de huid van je moeder liggen, had he de mogelijkheid om haar met je ogen op te zoeken en kreeg je de tijd om even te bekomen van dit intense moment zonder dat de navelstreng meteen werd doorgeknipt of je werd weggehaald om je 'schoon te maken'? Hoe ben jij kunnen landen? 

How you begin is who you become

symptomatisch
werken

Meestal focussen we op het 'storende gedrag' en zoeken we naar oplossingen om dit gedrag te veranderen. Door gebruik te maken van bepaalde technieken of het aanleren van nieuwe gewoonten willen we onze situatie veranderen. Bijvoorbeeld door een cursus over zelfvertrouwen te volgen of te oefenen rond zichtbaarheid.


Door op deze manier naar gedrag te kijken, pakken we enkel het symptoom aan zonder stil te staan bij de oorzaak.

Want gedrag een SYMPTOOM. Een symptoom dat ons iets wil vertellen.

Door voorbij te gaan aan de oorzaak zal, datgene dat zich wil laten zien, een andere manier zoeken om naar buiten te komen. Inwendige onrust zal dus blijven bestaan zolang de oorzaak niet gezien wordt. 

versus
oorzakelijke aanpak

Om blijvende verandering definitief mogelijk te maken, inwendige rust te bekomen en blokkades effectief op te heffen is het belangrijk om met de oorzaak aan de slag te gaan.
Die toont zich in je geboorteverhaal.

Enkele jaren geleden kwam ik, tijdens een lezing, voor het eerst in contact met geboortepsychologie.
Mijn lichaam leek wel in shock te gaan. Zo misselijk als een krab, gedesoriënteerd en met een trillend lijf, moest ik laten bezinken wat ik allemaal had gehoord. Ik kon nu aan den lijve ondervinden hoe het is als je hersenen geen herinnering in beelden tonen, maar je lichaamsgeheugen je herinneringen laat voelen.
Heftig, maar ook fascinerend.

Puzzelstukjes over mijn eigen verhaal en gedrag vielen in elkaar.
De inzichten zijn zo waardevol dat iedereen ze standaard zou moeten meekrijgen.
Daarom heb ik er een vast onderdeel van gemaakt in het Heartful Business Traject.

Omdat ik niet enkel deelnemers van het traject toegang tot deze inzichten wil geven, bied ik graag de mogelijkheid tot een apart gesprek.
Ik ben Mieke en coach je graag doorheen jouw geboorteverhaal.

 

Loka Nova - Mieke Ruysch Brecht - Life coach. Psychologische begeleiding en persoonlijke g


Starten als ondernemer is al een hele uitdaging.
Hoe zou het voor je zijn om blokkades effectief aan te pakken, door inzicht in je handelen beter voorbereid te zijn op je rol als ondernemer en de weg voor je bedrijf vrij te maken?


 

praktisch

Gedurende ruim 2 uur nemen de tijd om in jouw geboorteverhaal te duiken.
Met behulp van materialen en kaarten, maken we als het ware bijna een vision board van jouw prille begin van dit aardse bestaan.
Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en bekijkt gedragspatronen met heel andere ogen. Je kan milder zijn voor jezelf en hebt zicht op je behoefte.

Bovendien worden mogelijke valkuilen voor het ondernemerschap in kaart gebracht, zodat jij beter gewapend aan deze uitdaging kan beginnen.


Na het gesprek krijg je een persoonlijk verslag toegestuurd, zodat jij je inzichten steeds terug kan nalezen en inkijken.

Je investering voor dit gesprek: 

97€
Net geboren baby
Geboorte-in-kaart-GERJANNE_20181122_GIK_063_HR.jpeg
Geboorte-in-kaart-Logo-Gik-onder-acadmie_Tekengebied-1.png

You have to feel it 
to heal it.

Wat anderen
vertellen

Wat een openbaring!
Ik had nooit gedacht dat mijn geboorteverhaal zo'n effect kon hebben op mijn bedrijf.
Ik ben nu in ieder geval goed voorbereid omdat ik mijn valkuilen duidelijk in kaart heb.

Nele
Krinel
 • Hoeveel tijd heb ik om het traject te doorlopen?
  Het doorlopen van het traject duurt 3 maanden. Dit is de periode waarin je actieve begeleiding mag verwachten. Je blijft gedurende 2 jaar toegang behouden tot het traject, zodat je nadien bepaalde onderdelen kan terugkijken. Je coach calls vervallen na 4 maanden.
 • Hoeveel tijd spendeer ik best aan het traject?
  Het traject is best intensief. Het is ook de bedoeling om er gedurende 3 maanden helemaal in te duiken, zodat jij zo snel mogelijk die stevige basis kan neerzetten. Het is aan te raden om 2 à 3 per week vrij te maken.
 • Voor wie is het Heartful Business Traject?
  Voor strartende ondernemers die hun passie in de wereld willen zetten vanuit verbinding met zichzelf. Onder startende ondernemers wordt verstaan: je bent nog niet officieël gestart maar gaat deze stap, binnen korte tijd, wel effectief zetten. Tot ondernmers die 2 jaar bezig zijn, maar nog steeds zoekende over wat en hoe ze hun missie naar buiten gaan brengen.
 • Wanneer en hoe krijg ik toegang tot het traject?
  Eerst dien jij je te registreren op de website, daarna ontvang je een betaalverzoek. Na betaling zal er een bevestigingsmail in je mailbox vallen. Deze mail geeft je meteen toegang tot het traject. Je kan dus steeds in de online omgeving komen via de bevestigingsmail (bewaar deze gaat of markeer hem) en via het leden inlog icoontje bovenaan de website.
 • Hoe worden de coach calls gepland?
  Je kan steeds zelf je call plannen via een link die je in de online omgeving aantreft. Een coach call duurt een uur. De onderwerpen van de calls zijn vooraf vastgelegd en behandelen steeds een onderdeel van het traject. Het doorlopen van een (deel)module vormt dus de voorbereiding voor de call. Zorg dat je voorbereid bent om er het maximale uit te halen. Bij het niet komen opdagen tijdens een geplande call, vervalt je recht op deze call (tenzij annulatie in meer dan 24u of bij overmacht)
 • Wat als ik niet op een gepland life event kan zijn?
  Je toegangsticket blijft één jaar geldig. Je hoeft dus niet persé aan het eerst volgende event deel te nemen. Er worden meerdere events of workshops per jaar georganiseerd. Bekijk tijdig je agenda om één van de data in je agenda te blokkeren, er is er vast één bij die past voor jou.
 • Zijn er vaste momenten die ik moet vrijhouden?
  Je doorloopt het traject online, vanuit je eigenwoonkamer of werkplek. Op welke momenten je dat doet, is volledig zelf te kiezen. Voor de coach calls zijn vaste momenten voorzien, er zijn echter steeds verschillende opties mogelijk waaruit je kan kiezen. Life vents of workshops zijn groepsgebeurtenissen op vastgestelde data, die te raadplegen zijn in de agenda op de website.
 • Is er een garantie van de resultaten die ik zal behalen?
  Dat is moeilijk vooraf aan te geven. Iedereen heeft een ander vertrekpunt en iedereen staat anders in het traject. De één heeft al meer op diepere lagen gewerkt dan de ander. Wat ben jij bereid te investeren? Als jij je volledige commitement geeft en 100% in het proces duikt, dan garandeer ik je in ieder geval dat je na het traject op een andere manier naar het ondernemerschap kijkt, dan voor het traject.
 • Leer ik in dit traject marketing strategieën?
  Ja en nee; Ja, omdat je leert over communicatie en je missie naar buiten brengen. Dat is een onderdeel van marketing. We gaan in dit traject voor de basisfundamenten. Als jij je nadien wil verdiepen in specifieke zaken, zals: hoe stel ik een funnel op of hoe plan ik mijn webinar, dan verwijs ik je graag door.
bottom of page