top of page
Ontwerp zonder titel (34).png

Geboorteverhaal

Meer inzicht in je gedrag als ondernemer en de weg voor je bedrijf vrij maken, door je geboorteverhaal in kaart te brengen.

Eén van de reden waarom je voor het ondernemerschap hebt gekozen is waarschijnlijk het ervaren van VRIJHEID.
De mogelijkheid om zelf je klanten te kiezen, zelf je uren te regelen, je aanpak zelf te bepalen en volledig in overeenstemming met je eigen missie te kunnen werken.
Misschien zijn er wel zaken uit een vorige job waar je tegenaan liep, waarvan je hoopt dat je ze als zelfstandige achter je kan laten.
Maar is dat wel zo?

Sommige gebeurtenissen en situaties lijken zich keer op keer te herhalen of als een boomerang steeds terug te komen.
Zo kan het zijn dat je het gevoel had niet gezien te worden op je 'oude' job. Dat zal vast wel aan je baas of collega's gelegen hebben.
Tot blijkt dat het ook als zelfstandige niet evident voor je is om je plek in te nemen.
Hetzelfde patroon laat zich in een ander jasje zien.

Kennis van het systemisch gedachtengoed in combinatie met geboortepsychologie leert ons dat je minder vrij bent dan je denkt.


 

_lokanova (20).png
_lokanova (18).png

Je laten zien

De hele periode van jij als eicel, tot de bevruchting en de periode daarna heeft invloed op je zichtbaarheid. Hoe was de reactie van je moeder dat eerste moment dat ze haar zwangerschap ontdekt? Hoe heeft ze de zwangerschap beleeft?

_lokanova (17).png

Eerste kennismaking

Hoe is de geboorte verlopen? Ben je ongeveer op de uitgerekende tijd geboren, te vroeg of te laat? Is alles vlot verlopen of werden er hulpmiddelen gebruikt? Hoe ben jij op deze wereld gekomen en wat was je eerste kennismaking met deze aardse omgeving?

_lokanova (19).png

Landen

Kon jij meteen na de geboorte op de huid van je moeder liggen, had he de mogelijkheid om haar met je ogen op te zoeken en kreeg je de tijd om even te bekomen van dit intense moment zonder dat de navelstreng meteen werd doorgeknipt of je werd weggehaald om je 'schoon te maken'? Hoe ben jij kunnen landen? 

How you begin is who you become

symptomatisch
werken

Meestal focussen we op het 'storende gedrag' en zoeken we naar oplossingen om dit gedrag te veranderen. Door gebruik te maken van bepaalde technieken of het aanleren van nieuwe gewoonten willen we onze situatie veranderen. Bijvoorbeeld door een cursus over zelfvertrouwen te volgen of te oefenen rond zichtbaarheid.


Door op deze manier naar gedrag te kijken, pakken we enkel het symptoom aan zonder stil te staan bij de oorzaak.

Want gedrag een SYMPTOOM. Een symptoom dat ons iets wil vertellen.

Door voorbij te gaan aan de oorzaak zal, datgene dat zich wil laten zien, een andere manier zoeken om naar buiten te komen. Inwendige onrust zal dus blijven bestaan zolang de oorzaak niet gezien wordt. 

versus
oorzakelijke aanpak

Om blijvende verandering definitief mogelijk te maken, inwendige rust te bekomen en blokkades effectief op te heffen is het belangrijk om met de oorzaak aan de slag te gaan.
Die toont zich in je geboorteverhaal.

Enkele jaren geleden kwam ik, tijdens een lezing, voor het eerst in contact met geboortepsychologie.
Mijn lichaam leek wel in shock te gaan. Zo misselijk als een krab, gedesoriënteerd en met een trillend lijf, moest ik laten bezinken wat ik allemaal had gehoord. Ik kon nu aan den lijve ondervinden hoe het is als je hersenen geen herinnering in beelden tonen, maar je lichaamsgeheugen je herinneringen laat voelen.
Heftig, maar ook fascinerend.

Puzzelstukjes over mijn eigen verhaal en gedrag vielen in elkaar.
De inzichten zijn zo waardevol dat iedereen ze standaard zou moeten meekrijgen.
Daarom heb ik er een vast onderdeel van gemaakt in het Heartful Business Traject.

Omdat ik niet enkel deelnemers van het traject toegang tot deze inzichten wil geven, bied ik graag de mogelijkheid tot een apart gesprek.
Ik ben Mieke en coach je graag doorheen jouw geboorteverhaal.

 

Loka Nova - Mieke Ruysch Brecht - Life coach. Psychologische begeleiding en persoonlijke g


Starten als ondernemer is al een hele uitdaging.
Hoe zou het voor je zijn om blokkades effectief aan te pakken, door inzicht in je handelen beter voorbereid te zijn op je rol als ondernemer en de weg voor je bedrijf vrij te maken?


 

praktisch

Gedurende ruim 2 uur nemen de tijd om in jouw geboorteverhaal te duiken.
Met behulp van materialen en kaarten, maken we als het ware bijna een vision board van jouw prille begin van dit aardse bestaan.
Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en bekijkt gedragspatronen met heel andere ogen. Je kan milder zijn voor jezelf en hebt zicht op je behoefte.

Bovendien worden mogelijke valkuilen voor het ondernemerschap in kaart gebracht, zodat jij beter gewapend aan deze uitdaging kan beginnen.


Na het gesprek krijg je een persoonlijk verslag toegestuurd, zodat jij je inzichten steeds terug kan nalezen en inkijken.

Je investering voor dit gesprek: 

97€
Net geboren baby
Geboorte-in-kaart-GERJANNE_20181122_GIK_063_HR.jpeg
Geboorte-in-kaart-Logo-Gik-onder-acadmie_Tekengebied-1.png

You have to feel it 
to heal it.

Wat anderen
vertellen

Wat een openbaring!
Ik had nooit gedacht dat mijn geboorteverhaal zo'n effect kon hebben op mijn bedrijf.
Ik ben nu in ieder geval goed voorbereid omdat ik mijn valkuilen duidelijk in kaart heb.

Nele
Krinel
bottom of page