top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermieke

Hoe geboortepatronen je business vandaag beïnvloedenAl jaren wist ik dat er iets met mijn tanden moest gebeuren, die als een hoopje in mijn mond leken te staan. Met twee uitstekende hoektanden, waardoor kinderen me vaak de bijnaam

'draculavrouw' gaven 🧛‍♀️ 😆 Nu sta ik niet echt te springen voor mijn gebruikelijke tandartsbezoeken. Het vooruitzicht van een aantal jaren bezoeken aan de orthodontist er bovenop, maakten de stap redelijk groot. Waardoor ik er lang over deed voordat ik uiteindelijk toch in de stoel bij de orthodontist plaats nam. Al snel werd duidelijk dat het dragen van een beugel niet voldoende zou zijn om jarenlang plezier en voordeel te hebben van deze behandeling.


DE GROVE MIDDELEN

Er zat niet veel anders op dan er een kaakoperatie bij te nemen. Iets waar ik niet licht over ga en mijn intuïtie graag laat spreken. Ik ben dan ook bij meer dan één chirurg geweest. Uiteindelijk was de knoop doorgehakt en werd de procedure van de operatie besproken in een aangename gespreksruimte. Het was fijn te ervaren dat de moeite was genomen om ervoor te zorgen dat de kamer niet de gewone koele, steriele en afstandelijke indruk maakte, die je gewoon bent van een cosultatieruimte.


TOEN GING HET LICHT UIT

Ik luisterde aandachtig naar alle praktische details, tot het licht uit ging. Het enige wat ik opmerkte was het ruisen van het bloed in mijn hoofd, een versnelde hartslag en klamme handen. Had ik dat goed gehoord?!

Zei hij nu echt dat ik mogelijks drie weken lang geen vaste voeding zou kunnen eten?! 😮


Aan een razendsnel tempo vloog de ene na de andere gedachte door mijn hoofd. Om uiteindelijk te concluderen: 'dit overleef ik niet!!' Ik besefte dat mijn lichaam in paniek was en ik had geen idee waar het vandaan kwam. Het leek een oerinstinct te zijn dat diep van binnen kwam.


GEFOCUST OP ETEN

Ik lijk altijd honger te hebben. Ik ga dan ook zelden de deur uit zonder iets eetbaar bij te hebben. Als er een snack op tafel staat kan ik er niet afblijven. Tijdens uitstappen geef ik niet graag geld uit aan drinken, maar zal ik bijna altijd iets kopen om te eten. Hoe is dit gekomen? Waarom stel ik dit gedrag?


Niet dat ik extreem zwaar of extreem mager ben, laat ons zeggen een normaal gemiddelde. Het gaat voor mij niet over gewicht, maar wel over het ter beschikking hebben van voeding. Ik ben altijd bang dat er geen eten zal zijn. Een patroon dat al heel vroeg in mijn leven is ontstaan. Zo vroeg, dat het lang duurde voor ik dit kon bloot leggen of me überhaupbt bewust werd van wat nu precies mijn issue met eten was.


IK HEB HONGER GEHAD

Mijn moeder was zwanger in een tijd dat het heel normaal was om te roken, er werden toen niet veel vragen bij gesteld. Er werd zelfs propaganda gevoerd om te roken tijdens de zwangerschap, dan kon je vlot van een ‘slanke’ baby bevallen. Intussen is echter duidelijk dat bij iedere trek aan die sigaret een zuurstoftekort ontstaat en de toevoer van voedingsstoffen verhindert wordt.


Daarnaast had mijn moeder ook een gecompliceerde zwangerschap met veel vochtophoping. Ze kwam zienderogen bij en werd hier bij iedere controle streng op aangesproken. Om de gewichtstoename tegen te gaan, besloot ze nog één appel per dag te eten. Je kan dus stellen dat ik als foetus honger heb gehad. Een moment waarop ik het besluit nam dat je best zo veel mogelijk kan eten als er eten is. Een beslissing uit noodzaak om te overleven.

HET VROEGE ONTSTAAN VAN PATRONEN

Er wordt niet bij stil gestaan dat het ontstaan van patronen al zo vroeg in onze ontwikkeling, namelijk pre- en perinataal, zijn oorsprong vindt.

De patronen die je dan ontwikkelt draag je tot de dag van vandaag nog met je mee. Je draagt ze niet alleen in je leven mee, maar ook in je business. De besluiten die je in de pre-en perinatale periode nam, zullen je gedrag als CEO van je bedrijf mee sturen.


Het probleem is dat je je vaak niet bewust bent van deze patronen en als jij niet kan achterhalen dat een bepaald patroon al zo vroeg zijn oorsprong vindt, dan wordt het lastig om de daadwerkelijke oorzaak aan te pakken.

Het gevolg is dat je steeds het symptoomgedrag gaat aanpakken, waardoor je gedrag (tijdelijk) wijzigt. Het oorspronkelijk patroon blijft echter bestaan en zal zich waarschijnlijk op een andere manier laten zien. Het zal je verbazen hoe deze patronen je tegenhouden in je groei als ondernemer.


DE 3 GROOTSTE PROBLEMEN ROND ONDERNEMEN ONTSTAAN ROND JE GEBOORTE 1) Zichtbaarheid

Stel je eens voor dat je moeder de zwangerschap, om welke reden dan ook, heeft proberen te verbergen. Je mocht niet gezien worden. Dat heeft vandaag effect op jouw zichtbaarheid als ondernemer.


2) Money mindset Er zijn een aantal geboortepatronen die maken dat je kan vastzitten in een patroon van ‘tekort’. Denk je eens in welk effect dat heeft op je money mindset. Om als onderneming te kunnen groeien is het belangrijk om dit patroon van tekort los te laten.


3) Moeite om vooruit te komen Je hebt vol overtuiging gekozen om zelfstandige te worden. Zodat jij het op jouw manier kan doen. Ondanks deze duidelijke drijfveer lijk je geen stap vooruit te komen. Je hebt het gevoel dat je dit niet alleen kan en vraagt je af of het ondernemerschap wel iets voor jouw is? Voordat je er echt de brui aan geeft is het goed om naar je geboorteverhaal te kijken. Er zijn immers verschillende geboortepatronen die met dit gedrag kunnen samenhangen.WAT WERKT ER NIET

Als jij je plek wil innemen, in overvloed gaan staan en vooruit wil, dan kan je ervoor kiezen om aan de slag te gaan met meditaties en affirmaties, laagdrempelig en eenvoudig toe te passen.

Goede technieken, die ik overigens ook gebruik, ter ondersteuning! Ze zullen niet die grote, gewenste, gedragsverandering veroorzaken, omdat ze op bewust niveau inwerken of de oorzaak niet bloot leggen die roept om gezien te worden. Er is een techniek nodig die onbewust werkt, die het lichaam begrijpt en kan voelen.HOE JE HET AANPAKT Om aan de slag te gaan en een blijvend effect te kunnen ervaren is het daarom belangrijk om verder te kijken dan het ‘symptoomgedrag’ en de eigenlijke oorzaak bloot te leggen. De oorzaak is meestal een behoefte die niet werd ingevuld of iets dat gezien wil worden. De ervaring die dit patroon verzaakt, doet zich vaak voor op een moment dat de hersenen nog niet volledig ontwikkelt zijn. Hierdoor blijft het een onbewust proces, dat zich steeds herhaalt.


Alleen al door de oorzaak te benoemen geef je gehoor aan het ‘gezien’ worden. Dit is immers de belangrijkste stap: bewustwording. Dit doe je door je geboorteverhaal in beeld te brengen. Zelfs zonder kennis over de feiten van je geboorte kunnen patronen en hun ontstaan zichtbaar gemaakt worden door beroep te doen op het lichaamsgeheugen. Dit komt allemaal aan bod in een geboortegesprek, waarin jouw unieke geboorteverhaal onder begeleiding wordt ge(re)construeerd.BELANG ALS ONDERNEMER

Als startend ondernemer is het zo waardevol om belemmerende patronen op te ruimen, zodat de weg wordt vrijgemaakt voor je bedrijf. Het zorgt voor een stevige basis met een goede voedingsbodem, zodat je bedrijf alle kansen krijgt om te groeien.

Daarom is het geboortegesprek een belangrijk onderdeel van het Heartful Business traject. Nele heeft het Heartful Business Traject gevolgd en daarin het geboortegesprek als één van de meest waardevolle onderdelen ervaren. Ze vertelt erover: “Wow, wat een eye opener! Door mijn geboorteverhaal te bekijken werden er een aantal patronen duidelijk waar ik me niet helemaal bewust van was. Ik had nooit gedacht dat mijn geboorte zo’n impact zou hebben op mijn leven en manier van ondernemen. Dit inzicht geeft me veel meer vrijheid en maakt me steviger als ondernemer. Dit zou een must do moeten zijn voor iedere startende ondernemer!”


Misschien heb je als ondernemer al een stevige basis neergezet of wil jij ook dieper, het onbewuste in duiken maar ben je geen ondernemer? Het is zo’n waardevolle techniek dat ik iedereen de kans wil geven om dit te kunnen ervaren, om patronen bloot te leggen. Daarom heb ik besloten om de geboortegesprekken ook apart aan te bieden. Als jij graag je geboorte in kaart wil brengen kan je eenvoudig een afspraak plannen via de website: www.lokanova.eu/geboortegesprek
36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page