top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermieke

Wat zegt een logo?

Bijgewerkt op: 20 dec. 2020

Logo of beeldmerk. De kunst om visueel uitdrukking te geven aan dat waar je voor staat, waar je belang aan hecht. Je eigen identiteit, de ziel van je bedrijf in beeld omgezet.

Niet altijd een eenvoudige opgave.


Maar een beeld zorgt voor herkenbaarheid. Het wordt sneller door onze hersenen opgenomen en kan ook snel weer worden opgeroepen, zeker als je een beelddenker bent. Want bij het zien van een beeld, na die ene oogopslag, gaan je hersenen een brainstorm met zichzelf aan. Er ploppen allerlei woorden op bij het beeld en er worden associaties gemaakt. Je hebt er een bepaalt gevoel bij, je velt er een oordeel over.


Beelden zijn sterk, want ze zeggen soms meer dan woorden. Wat wil ik meegeven met het beeld dat ik gekozen heb? Ik geef je graag een kijkje in de brainstorm die zich in mijn hoofd afspeelt over het gekozen logo.


Het is geen samenhangend verhaal, maar het bevat verschillende losse elementen die voor mij, naar mijn visie en werking, belangrijk zijn.


Als je van buiten naar binnen kijkt, die zie je in de buitenste omtrek - met wat verbeelding - een ster. Omdat ik de symboliek van een ster heel mooi vind. Een ster die volledig in zijn kracht staat schittert. Bovendien heeft een ster vernieuwend vermogen. Ook jij hebt dat!


Indien je de tekening uit elkaar zou trekken, dan heb je onderaan (en in spiegelbeeld bovenaan) de steel met blaadjes van een bloem. De bloem is nog niet zichtbaar, want ze moet nog tot ontwikkeling komen en het staat volledig vrij hoe dat ingevuld wordt. Dit staat symbool voor wat jij kan worden en het groeipotentieel dat in jou aanwezig is.


Daarnaast zie je dat de onderste figuur de bovenste figuur lijkt te dragen, ze ondersteunen elkaar. Het leven is niet altijd gemakkelijk en soms weet je het even niet meer. Je hoeft het niet alleen te doen, daarom zijn er twee figuren in de afbeelding. Ik wil je graag ondersteunen als het even moeilijk gaat en jij mag dat toelaten. Je hoeft je niet altijd sterk te houden.


Beide figuren vormen samen één, wat symbool staat voor de verbinding die we aangaan in een begeleidingstraject. Maar ook de verbinding die jij aangaat met je kind, in bijvoorbeeld lessen ouder-kind yoga. Of jij die je kind, in verbinding, kan dragen en ondersteunen door de inzichten die je krijgt.


Bovendien heeft de figuur ook een soort kern, een centraal punt. Want het doel van een begeleidingstraject is om tot de kern van je vraag te komen, de vraag achter de vraag, de diepere laag. Dit is bewustwording van jezelf, bewust in het leven staan, kiezen voor jezelf, jouw kern!


Verder straalt de figuur een soort tijdloze rust uit. Want dat is wat ik je wil brengen, rust in de storm waar je op dit moment in lijkt te zitten. En meer tijd, ondanks dat je het gevoel hebt dat de tijd door je vingers glipt, meer tijd voor jezelf.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page